Nieuw fietsnetwerk in Zuidoost-Brabant

Het fietsnetwerk in Helmond en de rest van Zuidoost-Brabant wordt verbeterd. Borden met “centrum” en “richting fietsnetwerk” worden vervangen door ruim honderd extra knooppunten om de fietsers nog beter door het Brabantse land te laten fietsen.

Ook komen er diverse nieuwe routes bij. Tot slot worden alle fietspanelen vervangen en voorzien van een actueel kaartbeeld. Om de fietsers hierover zo goed mogelijk te informeren zijn er per gemeente digitale placemats ontworpen. Op de Helmondse placemat is de nieuwe situatie van het fietsnetwerk in onze gemeente te zien. Mooie fietsroute zijn zelf via www.routesinbrabant.nl of www.visitbrabant.nl/routes te plannen. Rondje Helmond is enkele jaren terug al compleet vernieuwd. Het maakt voortaan deel uit van het fietsroutenetwerk en heeft dezelfde uitstraling gekregen.

Werkzaamheden

De werkzaamheden zorgen voor hinder in het gebruik van het fietsnetwerk. Het werk gaat in fases en is voor 1 mei 2016 klaar. Bij alle gewijzigde trajecten worden langs de routes tijdelijk kleine informatiepaneeltjes gehangen, met daarop een kaartje met de nieuwe knooppunten.

.

Bron: Gemeente (nieuws)