In de nacht kans op vorst

Het is rustig najaarsweer en doordat hogedrukgebieden in de buurt
blijven liggen is dat de komende tijd ook het geval. Komende nacht kan
het flink afkoelen met minima dicht bij het vriespunt, relatief zachte
lucht zorgt er in het weekend voor dat de vorstkansen weer afnemen.

Vanmiddag hebben we met wolkenvelden te maken en sporadisch wat zon. De bewolking kan plaatselijk dik genoeg zijn voor een beetje regen. In de loop van de middag kan vooral in het zuiden de zon doorbreken.

Er staat maar weinig wind, uit oostelijke richting. De wind is meest zwak, aan de kust kan de wind aantrekken tot matig. De middagtemperatuur komt uit op een graad of 10.

Vanavond maken wolkenvelden steeds meer plaats voor opklaringen. Het kan daardoor behoorlijk afkoelen. De temperatuur kan vanavond al dalen tot een graad of 4, aan de grond is vorst mogelijk. Vannacht ontstaan mist en laaghangende bewolking. Het koelt uiteindelijk af naar 1 tot 3 graden.

Morgen start de dag grijs en koud. Geleidelijk lost de mist op en soms breekt de zon door. Vanuit het zuiden trekken echter meer wolkenvelden over het land. Een groot deel van de dag verloopt droog, later in de middag en ’s avonds veroorzaakt een warmtefront een beetje regen.

Er waait morgen een matige oostenwind en de middagtemperatuur ligt op een graad of 8. In de nacht naar zaterdag wordt relatief zachte lucht aangevoerd en kan af en toe wat regen vallen.

Zaterdag is het vrij zacht voor de tijd van het jaar: de maximumtemperaturen variëren van 9 tot 13 graden bij een zuidelijke wind. Er zijn vrij veel wolkenvelden en vooral ’s ochtends regent het soms licht.

Ook zondag lijkt niet geheel droog te verlopen, maar grote neerslaghoeveelheden worden zeker niet verwacht. Er is vrij veel bewolking aanwezig en slechts af en toe is er wat zon. Het wordt 10 tot 14 graden.

Na het weekend verandert aan het weerbeeld maar weinig: er zijn vrij veel wolkenvelden en soms valt wat regen. De temperatuur zet een geleidelijke daling in richting normale waarden voor de tijd van het jaar. Het wordt overdag een graad of 11, ’s nachts circa 6 graden.

bron : Weeronline.nl