Extra aandacht voor dodelijke overval op Mien Graveland

Foto: Helmond Nieuws

Op 29 augustus 2015 is het precies een jaar geleden dat Mien Graveland om het leven kwam na een overval in haar woning in Helmond. En hoewel de recherche met man aan macht aan de zaak werkt, is dit schokkende misdrijf nog niet opgelost. Politie en justitie hebben uw hulp hard nodig.

De dodelijke overval had en heeft veel impact op de nabestaanden en de inwoners van de wijk waarin de 86-jarige vrouw woonde. Politie en justitie nemen de zaak dan ook hoog op. Het onderzoek is nog steeds in volle gang maar heeft nog niet geleid tot een oplossing. Wij denken dat er mensen zijn die weten wie er achter de overval zaten en zich nog niet bij het onderzoeksteam hebben gemeld. Wij weten niet waarom zij dat nog niet hebben gedaan, maar wij hebben uw verklaring echt heel hard nodig om dit zeer ernstige misdrijf op te lossen. De kans bestaat dat wij de zaak zonder uw hulp anders niet rond krijgen en dat kan toch niet de bedoeling zijn! Ook andere mensen die informatie hebben en dat niet nog niet met ons hebben gedeeld, roepen wij hierbij op om contact met ons op te nemen.

Meld informatie!

U kunt terecht bij het rechercheteam in Helmond via 0900 – 8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. Informatie kan ook worden doorgebeld naar het Team Criminele Inlichtingen via 079 – 3458 9 99. Voor de Gouden Tip die leidt tot veroordeling van de dader(s) is 12.500 euro beschikbaar gesteld.

Opsporingsprogramma’s

Al diverse malen hebben politie en justitie de hulp ingeroepen van het publiek. Dat gaan we nu, precies een jaar na dit schokkende misdrijf, nogmaals doen. Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt daarom aanstaande maandag 31 augustus weer uitgebreid aandacht aan de zaak. De eerste uitzending is om 18.15 uur op Omroep Brabant TV, met daarna herhalingen tot dinsdagmiddag 17.15 uur. Ook Opsporing Verzocht behandelt de komende maand de dodelijke overval in één van de uitzendingen.

Wat gebeurde er?

Mien Graveland werd vrijdag 29 augustus 2014 tussen 10.30 en 13.30 uur in haar woning aan de Bestevaer in Helmond overvallen door onbekende mannen. Deze deden zich vermoedelijk voor als medewerkers van een energiebedrijf. Het hoogbejaarde slachtoffer raakte bij de overval zwaargewond. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis en overleed daar diezelfde avond. Sindsdien zijn politie en justitie op zoek naar de daders.