NuAns

Foto: Helmond Nieuws

Maandelijkse column over diverse onderwerpen waarover veel gesproken is en gesproken zal blijven, dit keer als onderwerp de promotie van Helmond.

Helmond promotie

Opeens hoorde ik in een reclameblok deze maand: Helmond stage stad. Uhhhh, ik had via twitter van een van onze wethouders al begrepen dat er iets in bioscopen was geweest over Helmond stagestad, maar wat? We zijn dus stagestad, verteld een commercial van de Rabobank. Op een beetje vreemde manier gaat het…eerst een commercial van Rabobank dan even wat anders en dan Helmond stagestad. En wat ik absoluut niet kan hebben als iets gelanceerd wordt als kreet zonder dat het toegelicht wordt. Hoezo Helmond stagestad?

Willen we op deze manier Helmond profileren en waarom in een reclameblok van de Rabobank? De Rabobank speelt toch al een speciale rol in de nieuwjaarsreceptie met de verkiezing van de Helmonder van het jaar. Het is kennelijk onze huisbankier. Nu heb ik niets tegen of voor de Rabobank maar wat heeft Helmond met de Rabobank en omgekeerd? Okay, we zijn stagestad, maar wat wil dat nu zeggen? Roepen we stagiaires op naar Helmondse scholen te komen omdat ze daar zo goed en makkelijk stage kunnen lopen? Of roepen we juist bedrijven op naar Helmond te komen omdat we zoveel en zulke goede stagiaires hebben? Of hebben we juist zo’n goed stagebeleid? En waarom is een wethouder via twitter hier zo trots op? Omdat we genoemd worden in een reclame van de Rabobank? Is het woord Helmond laten vallen in landelijke media al voldoende, zoals Wim Daniels doet om iedereen op iedereen op de banken te krijgen?

Willen we dat zo Helmond gepromoot wordt en is daar over nagedacht of overkomt ons zoiets? Helmond blaast een partijtje mee. Zucht, teveel vragen komen in me op en ik voel me ontredderd. Wat moeten we hier mee? Ik kan me ook niet voorstellen dat Helmond Marketing hier bij betrokken is geweest. Ik wil ook graag dat Helmond gepromoot wordt liefst los van de Rabobank en dat het doordacht is. Helmond is geen filiaal van de Rabobank. Het lijkt ons nu te overkomen.

Maar soms heb je lichtpuntjes….

De mooiste Helmondpromotie deze maand kwam uit onverdachte en onverwachte hoek. Een Helmondse vrouw Ikram van 21 liet anoniem een treinbrief achter voor een medereiziger. Het werd een internethit. De brief haalde zelfs het buitenland. Ze wil geen media-aandacht. Het gaat niet om haar maar om haar boodschap “Ik wil mensen aanmoedigen”. Kijk dat snap ik! Een duidelijke boodschap en voor zover ik weet zonder Rabobank. Ikram studeert in Rotterdam. Waar zou ze stage lopen, vraag ik me dan weer af. Als de NS er nu maar niet mee aan de haal gaat.

NuAns